BALUL DRAGOBETELUI_2015

depositphotos_1389863-Red-heart-for-valentines-day

 BALUL DRAGOBETELUI

Balul Dragobetelui s-a lăsat un pic aşteptat în acest an datorită simulărilor pentru evaluarea naţională, dar în data de 26 februarie elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Dumbrăviţa au participat la o activitate dedicată Dragobetelui și Sfântului Valentin.

Căminul cultural din localitatea Rus a găzduit activitatea coordonată de doamnele profesoare Paula Bonaț şi Alina Sajerli , care au fost inițiatoarele proiectului și cu sprijinul domnilor diriginți de la clasele a VII-a și a VIII-a: prof. Liana Morar, prof. Mariana Manea şi prof. Vasile Dancu. De asemenea, în sprijinul cadrelor didactice și al elevilor au venit UAC Europe, Asociația Nemus și Gazeta de Dumbrăvița. Partenerii noştri au oferit premii elevilor câştigători  și o serată la finalul activității pentrun toţi cei prezenţi.

Activitatea a fost deschisă de doamna director prof. Magdalena Tomşa care le-a vorbit elevilor despre semnificația zilei de Dragobete, strecurând şi nişte referiri la recentele simulări şi seriozatea cu care ar trebui să fie privită pregătirea pentru evaluarea naţională. Activitatea a fost concepută sub forma unui concurs structurat pe șapte probe care au vizat perspicacitatea, simțul artistic, creativitatea, originalitatea și cultura generală a elevilor participanți. În concurs s-au înscris 6 perechi: Sabo Nicoleta – Ignat Claudiu, Cerneştean Graţiana-Pălincaş Claudiu; Pricop Andreea- Oltean Raul; Pop Lavinia- Păscan Ştefan; Raţ Andreea- Maxim Alex şi Urşan Anamaria- Man Bogdan. Concurenţii au fost atent observaţi şi evaluaţi de juriul alcătuit din doamnele Corina Mulea, Ioana Lucăcel și doamna prof. Farcaş Cristina.

Prima probă a fost cea de prezentare, probă la care concurenții  și-au motivat participarea  la concurs. A doua probă a fost cea a declarațiilor de dragoste. Elevii au avut la dispoziție 5 minute pentru a alcătui o declarație de dragoste originală, pornind de la cinci cuvinte date (luciu, şiret, sprâcene, se dilată, maşină) . Cultura muzicală le-a fost testată în cadrul probei a treia, unde aceștia trebuiau să identifice titlul melodiei și interpretul/ trupa. Următoarea probă, proba teoretică, a luat uşor prin surprindere unele perechi , dar care s-au dovedit ingenioşi în intuirea răspunsurilor. A cincea probă a fost cea de dans, care i-a pus pe concurenți în ipostaza de a-și arăta talentul la dans pe ritmuri aparținând unor genuri muzicale diferite. Spre deliciul publicului, perechile s-au dovedit a fi nişte entertaineri de rang înalt. Sfoara, salturi cu sprijin într-o singura mână, piruete şi alte acrobaţii ne-au încântat pe toată durata probei. Hairstylingul a fost următoarea provocare lansată perechilor. Această probă de abilităţi a testat îndemânarea băieţilor în realizarea unei coafuri pentru fiecare parteneră, având la dispoziţie agrafe, elastice şi un pieptene. După această probă, băieţii vor aprecia cu siguranţă mai mult coafurile sofisticate ale domisoarelor. La fel ca şi proba de dans, publicul a gustat din plin şi aceasta probă. Ultima probă a lăsat un pic de libertate de alegere concurenţilor. Perechile au putut opta pentru interpretarea unui banc sau al unei melodii. Urşan Anamaria, Andreea Pricop şi Andreea Raţ au ales să ne surprindă cu interpretarea unor melodii “Toate şogoriţele”, “Someone like you”, respectiv ritmuri de Beatbox. Claudiu Ignat, Lavinia Pop şi Claudiu Pălincaş ne-au amuzat cu interpretare de bancuri.

Până când juriul a deliberat paricipanții, dar și spectatorii au urmărit un spectacol de dans oferit de elevele îndrumate de domnul instructor Andi Puha, după care o mică serată a temperat curiozitatea şi nerăbdarea în aşteptarea câştigătorilor.

În finalul activităţii, doamna director prof. Magdalena Tomşa şi doamna Corina Mulea, repectiv doamna Ioana Lucăcel au anunţat câştigătorii în aplauzele publicului şi au înmânat diplomele şi premiile. Cu bunăvoința partenerilor noștri, elevii au fost recompensați cu premii substanțiale.  Perechile câștigătoare au fost:

Premiul I – Andreea Pricop și Oltean Raul

Premiul II – Cerneştean Graţiana și Pălincaș Claudiu

Premiul III – Andreea Raţ si Alex Maxim

Activitatea a avut ca scop îmbogățirea culturii generale a elevilor și crearea unei atmosfere de divertisment și relaxare atât pentru elevi , cât și pentru ceilalți participanți.

This slideshow requires JavaScript.

Autori: Prof. Paula Bonaţ şi Prof. Alina Sajerli

Niciun răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *