IN CAUTAREA LUI EMINESCU_2015

”Menirea vieții tale e să te cauți pe tine însuți.”(Mihai Eminescu)

ZIUA CULTURII NAȚIONALE

MOMENT ANIVERSAR MIHAI EMINESCU

15 IANUARIE 2015

         În fiecare an data de 15 ianuarie reprezintă pentru cultura românească  un prilej de bucurie . Este ziua în care s-a născut marele poet Mihai Eminescu, această dată căpătând în ultima perioadă denumirea  de Ziua Culturii Naționale.

Elevii Școlii gimnaziale Dumbrăvița îndrumați de doamnele profesoare de limba și literatura română: Mariana Pop, Monica Cozma și Paula Bonaț au marcat momentul dedicat Luceafărului literaturii române prin desfășurarea celei de-a doua ediții a Concursului ” În căutarea lui Eminescu!”, activitate desfășurată în parteneriat cu UACEurope, Asociația Nemus și Gazeta de Dumbrăvița.

Evenimentul a avut loc în data de 15 ianuarie începând cu ora 12 la Școala Rus. Un număr de 15 elevi au participat la concurs susținând cele două probe, cea teoretică și cea practică. În cadrul celor două probe au demonstrat că viața și opera marelui poet nu le sunt străine, unii dintre ei fiind chiar pasionați de această personalitate marcantă a literaturii române.

În urma concursului clasamentul a arătat astfel:

Premiul I –  Lavinia Pop ,la Școala Rus

Premiul al II-lea –  Larisa Ignat , Școala Dumbrăvița

Premiul al III-lea –  Andreea Ciocotișan, Școala Rus

Mențiune I – Raisa Măguț, Școala Rus

Mențiune II – Roxana Lazăr, Școala Dumbrăvița

Mențiune III- Andreea Pricop, Școala Rus

De asemenea elevul Alex Maxim din clasa a VIII-a de la Școala Rus și-a expus câteva lucrări care reprezentau portrete al marelui poet, dar și ale altor personalități ale literaturii române contemporane cu acesta, lucrări care s-au bucurat atât de aprecierea juriului cât și a colegilor.

Fiecare elev a primit o diplomă de participare, iar câștigătorii au primit cărți și suporturi educaționale. Acest lucru a fost posibil prin bunăvoința sponsorilor noștri , cărora dorim să le mulțumim pe această cale.

Dorim să felicităm pe această cale elevii participanți și cadrele didactice implicate. De asemenea dorim să îi mulțumim doamnei director Magdalena Tomșa pentru sprijinul acordat.

                                                                                                                Prof. Paula Bonaț

”Citește! Numai citind mereu, creierul tău va deveni un laborator nesfârșit de idei si imagini.”

(Mihai Eminescu)