Grădinița Cărbunari

Istoricul ne arată că prima şcoală înfiinţată în localitatea Cărbunari datează, cu aproximaţie, de prin anul 1858-1860, fiind o şcoală confesională, aparţinând bisericii. A funcţionat  într-o casă donată de o familie din sat.  I se spunea „La Marina din Şcoală”, casă aflată în spatele actualei biserici.

Între cele două războaie mondiale s-a început construcţia unei noi şcoli, clădirea în care acum funcţionează  Căminul Cultural, o clădire construită în vinclu.  Datorită războiului şi consecinţelor lui construcţia a fost abandonată.

Mai târziu şcoala a funcţionat în actuala casă parohială, unde erau două săli de clasă şi o încăpere pentru învăţător.

Actuala şcoală a fost începută în anul 1972 .La construirea şcolii şi-au adus aportul şi sătenii prin muncă de voluntariat. În şcoală au funcţionat patru clase gimnaziale, primare şi o grupă combinată de preşcolari.

Cu trecerea anilor ciclul gimnazial a fost desfiinţat, rămânând doar două clase de simultan la ciclul primar şi o grupă de preşcolari.

În anul şcolar 2010- 2011este desfiinţat şi ciclul primar, elevii fiind transferaţi la Şcoala Gimnazială Dumbrăviţa,  rămânând în sat  doar o grupă de grădiniţă.

Anul şcolar 2013-2014 aduce  surprize plăcute pentru părinţii şi copiii din Grădiniţa Cărbunari – o sală nouă, modernă,  spaţioasă şi utilată.

Aceste transformări sunt datorate Şcolii Gimnaziale Dumbrăviţa, condusă de doamna profesor director Tomşa Magdalena şi puse la dispoziţiacopiilor din Cărbunari.

La gradiniţa din Cărbunari, în anul şcolar 2013-2014  îşi desfăsoară activitatea o grupă simultană de 17 copii.

Cadru didactic:

Educatoare — Maria Delescu